Monthly Archives: martie 2014

Incepatori

Pentru cei care au bicicleta de curand si nu au mai facut iesiri mai lungi de 10 km. Iesim si doar pe sosea pentru a ne cunoaste bicicleta si a ne obisnui sezutul cu saua, dar si in afara soselelor pentru a gusta din frumusetea naturii . Nu se pune problema de viteza medie, aceasta va fi egala cu a ultimului din grup. Important este sa ne simtim bine si sa invatam sa trecem la etapa urmatoare.

biciclisti-794x595

Copii

Pentru copii si parintii acestora. Biciclete de copii, roti de minim 20″ . Iesiri in parc sau pe aproape, evitarea soselelor si a strazilor. Incercam sa ii invatam tehnici de manuire a bicicletei si reguli de circulatie pe strada sau trotuar, fara sa le inhibam spiritul de competitie.

scoala-de-bicicleta-mtb-cursuri-gratuite-pentru-copii-biciclisti-incepatori-offroad-by-ciclist-profesionist-ulisse-gheduzzi-parcul-carol-bucuresti-martie-aprilie-2014-plimbari-biciclet16

Mediu

Ture pentru cei care au mai iesit pe bicicleta pentru mai mult de 10 km. Viteza nu depaseste 20 km/ora, dar nici nu este obligatoriu sa ramanem un grup compact. Regula care se aplica este: penultimul ramane cu ultimul. Se merge pe traseele de la competitii sau in weekend pe trasee mai lungi care pot include un picnic pentru cei ce nu fac miscare cu scopul de a slabi 🙂 . Studiem practic tehnici de ciclism montan dar si de intretinere si reparare a bicicletei, reguli de prim ajutor si de evitare a pericolelor.

group-BeFunky_2014-06-11 03.jpg

Avansati

Pe biciclete de munte. Se iese pe sosea si se continua pe drumuri de tara si carari. O ocazie buna de a afla in ce forma esti si unde te situezi fata de ceilalti participanti. Viteza mai mare de parcurgere a traseelor, traversarea zonelor cu pericole ( animale salbatice, caini de stana) sau mult mai tehnice ( inclinatii mari, bolovani, radacini), probabilitatea de a efectua iesirile chiar si pe vreme ploioasa, fac aceste antrenamente recomandate doar avansatilor. Trebuie sa te poti tine dupa grup, sa te poti orienta in caz ca ramai in urma si sa poti repara singur eventuale defectiuni.

ciclisti